Om sjöstjärnan

Sjöstjärnan

Föräldrarkooperativet

Sjöstjärnan Föräldrarkooperativet ligger i vackra Almelunden på Öckerö, Göteborgs Skärgård. Sjöstjärnan är ett kooperativ där gemenskap mellan barn, förälder och personal är nyckeln till en trivsam och utvecklande miljö för de barn som har sin förskoleplats hos oss.

Här arbetar föräldrar och personal tillsammans för att skapa en trygg och rolig vardag för det viktigaste vi har, barnen. Sjöstjärnan är en kreativ och miljömedveten förskola som ger stor plats åt dans, musik, skapande i bild och form. Vår härliga trädgård bjuder in till lek och utomhusaktiviteter där barnen har möjlighet att odla i vårt eget växthuset.

Med havet och skogen i närheten ger det oss möjlighet att åka på många härliga utflykter med förskolans egen lådcykel. Vår egen kock lagar mat från grunden av närproducerade ekologiska råvaror för att kunna erbjuda bra mat varje dag för våra förskolebarn. Som medlem i ett föräldrakooperativ får du stor blick ditt barns vardag, lär känna övriga familjer på förskolan och får möjlighet att påverka ditt barns dag.

Med liten barngrupp, trivsamma lokaler, havet och naturen som närmsta granne skapar vi tillsammans gemenskap och glädje varje dag,

för en minnesvärd förskoletid.

Lokaler:
Våra lokaler är ljusa och hemtrevliga med större öppna rum samt mindre avskilda som ger utrymmen för lek och kreativt skapande.
Läget på våra lokaler gör att vi har promenadavstånd till de spännande områden omkring oss såsom Saltarsviken, hembygdsgården och

biblioteket.


Mat:

All mat lagas från grunden av vår egen kock i vårt eget kök, där dörrarna står öppna för våra barn att vara delaktiga och maten är vi på Sjöstjärnan extra stola över. 
Vår målsättning är att i möjligaste mån använda ekologiska råvaror.
Vi försöker även att nyttja skörden från våra fruktträd och bärbuskar samt trädgårdslandet där våra barn odlar allt från örter till potatis.

Varje vecka utser vi ett av barnen till Veckans Hovmästare som får presentera maten för de andra barnen.

Vi varierar lunchen genom att servera vegetariskt två dagar, fisk två dagar och kött en dag. 

På barnens födelsedagar får de själva önska den lunch som ska serveras, det kan vara allt från korv till dumplings.

Trädgård:
Vår underbara trädgård inbjuder till lek, där barnets fantasi och utveckling ges stort utrymme.
Här finns allt från pulkabacke, cykelbana till lekstuga, rutschkana och gungor. Här finns även stora gräsytor för bollspel och fria lekar.


Vår personal finns här för ditt barn


På Sjöstjärnan finns förskollärare, lärare för tidiga åldrar samt barnskötare med ett gemensamt mål att ge barnen trygghet och möjlighet att utvecklas.

Vår personal motiveras av den fina gemenskapen som skapar en positiv och familjär atmosfär.

Friheten och möjligheten att genomföra pedagogiska ideér ses som väldigt motiverande hos personalen, utveckling för både barnen och hos dem själva.

Vad säger våra föräldrar:

"Det är lyxigt att ha en egen kock"

"Det är ett familjärt klimat mellan barn, föräldrar och pedagoger"

"Barnen har roligt på förskolan och de hittar på äventyr varje dag"

Hur upplever barnen vår förskola:

"Fröknarna tar hand om barnen riktigt ordentligt"

"Vi har roliga samlingar där man lär sig nya saker"

"Vi lär oss mycket om djur på Mulle och vi lär oss att inte gå vilse"